جوجه کشی طبیعی

جوجه کشی طبیعی
گروه صنعتی ایران دیوایس آموزش ها ۲۵ مرداد ۱۳۹۶

 جوجه کشی طبیعی مرغ

در طبیعت اکثرا پرندگان بعد از یک دوره تخم گذاری بر روی تخم های خود خوابیده تا آنها جوجه شوند‌.اغلب مرغ های خانگی هم این کارو انجام می دهند که در اصطلاح به آن کرچ شدن میگویند.
یک مرغدار می تواند با گذاشتن تخم دیگر زیر مرغ آن را به کرچ شدن تشویق کند.
مرغ کرچ شده تخم گذاری را قطع کرده و بر روی تخم جوجه کشی که هر دوره حدود ۱۲ عدد میباشد متمرکز میشود.مرغ کرچ شده بر روی تخم خود می خوابد و اگه مزاحمتی براش ایجاد شود معمولا با سروصدا بلند پرخاشگری میکند و تنها برای آب و غذا خوردن و دفع مدفوع و خاک بازی به بیرون می رود که البتخ مدت کوتاهی میباشد.
در طول جوجه کشی مرغ دما و رطوبت بستر خود را ثابت نگه میدارد و تخم هارو در دوره اول انکوباسیون به طور مرتب میچرخاند تا جنین به پوسته نچسبد.در پایان مدت جوجه کشی که معمولا ۲۱ روز تخم ها هچ میشوند و جوجه از تخم بیرون می آید.با شروع انکوباسیون جنین نیز شروع به رشد میکند که معمولا با یک روز اختلاف هچ میشوند.قبل از هچ مرغ میتواند صدای جوجه ها رو شنیده و با قدقد کردن آنهارو تشویق به بیرون آمدن کند. جوجه با نوک خود برای تنفس سوراخی رو در زیر تخم که معمولا در بالاس سر خود میباشد ایجاد میکند.سپس برای چند ساعت استراحت میکند و برای جذب زرده و بقایای خون پوسته که در زیر تخم هست که تا پیش از این برای تنفس بود می پردازد. سپس برای خروج سوراخ ته و قسمت پهن تخم را گشاد کرده و به بیرون می غلطتد و در بستر بدن خیسش شروع به خشک شدن میکند.
مرغ به مدت ۲ روز پس از هچ در بستر و لانه باقی مانده و طی این دد روز جوجه ها از زرده تغذیه میکنند.پس از هچ مرغ مادر بشدت مواظب جوجه ها بوده و هر زمان که نیاز باشد آنها را گرم میکند. البته جوجه های با صدای خاصی این را به مادر اطلاع می دهند.
مرغ مادر جوجه ها رو به سوی آب و غذا با صدای خاصی هدایت میکند و بعد از ۶ هفته کم کم علاقه خود را از دست داده و شروع به تخمکگذاری میکند.

مطالب مرتبط